Whole roast broccoli with romesco sauce
TM6 TM5 TM31

Whole roast broccoli with romesco sauce

4.5 (4 valutazioni )

Ingredienti

  • 1 broccoli (approx, 400 g), whole, stalk trimmed to sit flat
  • 1 red capsicum, deseeded, cut into pieces
  • ½ red onion, cut into pieces
  • 2 Roma tomatoes, halved
  • ½ lemon
  • 3 garlic cloves
  • 3 tbsp water
  • ½ tsp smoked paprika
  • 70 g extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
  • sea salt, to season
  • ground black pepper, to season
  • 30 g harissa paste (see Tip)
  • 30 g flaked almonds, toasted, plus extra to garnish
  • 2 sprigs fresh parsley, leaves only, fully dried, fried (optional)

Valori nutritivi
per 1 portion
Calorie
1017.4 kJ / 243.2 kcal
Proteine
3.9 g
Carboidrati
11.1 g
Grassi
21.6 g
Grassi saturi
3 g
Fibre
3.8 g
Sodio
21 mg

Ti piace quello che vedi? Questa e 80 000 di altre ricette ti stanno aspettando!

Registrati gratis

Registrati per una prova gratuita di 30 giorni e scopri il tesoro di ricette Cookidoo®, senza alcun impegno.

Ulteriori informazioni

Ricette alternative