Kompatible Versionen
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Spicy Avocado Purée
- 330 g ripe avocados (2-3 large)
- 20 g fresh coriander, leaves only, reserving stalks, cut in pieces (2 cm)
- 1 red chilli, halved, deseeded
- 2 spring onions (approx. 35 g), finely chopped
- 30 g lime juice, freshly squeezed (approx. 1 lime)
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Jackfruit and Bean Chilli
- 120 g onions, quartered
- 20 g olive oil
- 120 g carrots, cut in pieces (2 cm)
- 60 g celery, cut in pieces (2 cm)
- 1 red pepper (approx. 160 g), cut in pieces (3 cm)
- 150 g chestnut mushrooms, halved
- 2 garlic cloves
- 1 tsp chilli powder, mild
- 1 tsp paprika
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground cumin
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 240 g tinned kidney beans, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 6 flour tortillas, wholemeal
- 225 g tinned young jackfruit, in brine, rinsed, drained, cut in pieces (2-3 cm) (1 x 400 g tin, see tip)
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Kalorien
- 2101 kJ / 502 kcal
- Protein
- 15 g
- Kohlenhydrate
- 54 g
- Fett
- 22 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 4 g
- Natrium
- 630 mg
Alternative Rezepte
Vegetarian Chilli
35min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 Min
Coconut and Spinach Dahl
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Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
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Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 Min
BBQ Pulled Jackfruit Tacos with Avocado Crema and Slaw
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Bean Burgers with Pistou and Slaw
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Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
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Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
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Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
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