Thermomix® Messerabdeckung benötigt.

Für die Zubereitung dieses Rezepts benötigst du die Thermomix® Messerabdeckung. Mehr erfahren

Shiitake Mushroom Abalone Sea Cucumber Stew
TM6 TM5

Shiitake Mushroom Abalone Sea Cucumber Stew

5.0 ( 2 Bewertungen )

Zutaten

  • 2 garlic cloves
  • 40 g shallots
  • 10 g old ginger cut in thin slices
  • 1 cinnamon stick
  • 1 star anise
  • 20 g cooking oil
  • 600 g whole chicken legs (approx. 2 legs), preferably kampung chicken, cut in pieces (4-5 cm)
  • 8 dried shiitake mushrooms soaked to soften, stems removed
  • 500 g water
  • 3 dried scallops large-sized, soaked to soften
  • 6 abalones small-sized, soaked and cleaned (see tips)
  • 1 tbsp oyster sauce
  • 2 tbsp light soy sauce
  • 1 ½ tsp salt
  • 1 ½ tsp dark soy sauce
  • 1100 g chicken stock
  • 200 g dried sea cucumbers soaked to soften and cleaned, cut in pieces
  • 15 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
  • 50 g broccoli florets boiled

Nährwerte
pro 1 portion
Kalorien
164 kcal / 686 kJ
Protein
18 g
Fett
7 g
Kohlenhydrate
8 g
Ballaststoff
1 g
Gesättigte Fettsäuren
1 g
Natrium
1527 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 100 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und erhalte Zugriff auf Tausende köstliche Rezepte für deinen Thermomix®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte