![Purée z warzyw korzeniowych Purée z warzyw korzeniowych](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a2bb1bf5-6345-4091-aaf5-21c144c434e1/Derivates/75a34fcd-1da1-4296-8785-d00bd6d190d9.jpg)
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 500 g wody
- 200 g marchewki, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- 500 g batatów, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 500 g ziemniaków, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia
- 1 łyżeczka soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 2 - 3 szczypty rozmarynu, suszonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 811.7 kJ / 194 kcal
- Protein
- 3.3 g
- Kohlenhydrate
- 34.5 g
- Fett
- 5.2 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 0.7 g
- Ballaststoff
- 5.3 g
- Natrium
- 464.8 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Brokuł z mleczkiem kokosowym
35 Min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 Min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 Min
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6)
1h 10min
Zupa krem z glazurowanymi różyczkami kalafiora
45 Min
Kremowe purée z cheddarem i krewetki z chili
1h 10min
Gotowanie na parze korzenia selera (500-800 g)
30 Min
Zupa krem z buraków
45 Min
Gotowanie na parze selera naciowego (200-400 g)
30 Min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 Min
Delikatne rumienienie marchewki
15 Min
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
50min