Kompatible Versionen
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Chocolate Mousse
- 240 g tinned chickpeas, aquafaba only (approx. 140 g from 1 x 400 g tin) (reserve chickpeas)
- 120 g dark chocolate (70% cocoa solids), vegan, in pieces
- 80 g medjool dates, halved, pitted
- 50 g coconut oil
Lentil Stew
- 200 g onions, quartered
- 50 g medjool dates, halved, pitted
- 1 fresh red chilli, halved, deseeded, roughly chopped
- 3 garlic cloves
- 1 Tbsp garam masala
- 40 g olive oil
- 100 - 120 g tomatoes, cut in pieces
- 120 g red lentils, rinsed
-
60
g kale, thick stems removed, cut in pieces (2-3 cm)
oder 50 g fresh spinach leaves - 700 g water
- ½ tsp ground turmeric
- 450 g tinned coconut milk
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled, or to taste
oder 2 tsp vegetable stock paste, or to taste - 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 200 g carrots, peeled, cut in pieces
- 150 g celeriac, peeled, cut in pieces
- 100 g potato, peeled, cut in pieces
Vegetable Salad
-
60
g red onion, quartered
oder 60 g onion, quartered -
150
g fresh green peas
oder frozen green peas, defrosted - 25 g pickled capers, drained
- 60 - 80 g vegan mayonnaise
- 1 - 2 tsp Dijon mustard
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- fresh coriander, for garnishing
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Kalorien
- 4086.7 kJ / 976.8 kcal
- Protein
- 27.8 g
- Kohlenhydrate
- 108.5 g
- Fett
- 60.5 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 37 g
- Ballaststoff
- 28.5 g
- Natrium
- 1103.8 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Sweet Potato Curry
30 Min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 Min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 Std.
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1 Std. 30 Min
Sweet Potato and Butter Bean Falafel Flatbreads with Broad Bean Houmous
50min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 Min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
30 Min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45min
Lentil Roast with Sweet Potato and Celeriac Purée
1 Std.
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min
Baby-friendly Mango Tofu Sesame Noodles
40min