Geräte & Zubehör
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
Vorbereitung 45 Min
Gesamt 1 Std. 45 Min
6 portions
Zutaten
Spice paste
-
eschalots230 g
-
garlic cloves130 g
-
fresh galangal peeled50 g
-
fresh ginger peeled60 g
-
candlenuts100 g
-
fresh turmeric peeled120 g
-
fresh bird's eye chillies deseeded (see Tips)25 - 50 g
-
fresh lemongrass white part only, cut into pieces2 stalks
-
coconut oil90 g
-
palm sugar50 g
-
water150 g
-
sea salt3 tsp
Curry
-
coconut oil2 tsp
-
fresh lemongrass white part only, bruised1 stalk
-
raw tiger prawns shelled and deveined500 g
-
ground black pepper adjust to taste½ tsp
-
water100 g
-
Chicken stock paste (see Tips)1 tbsp
-
coconut cream200 g
-
rice cooked, to serve
-
fried shallots for garnishing
-
fresh coriander leaves only, for garnishing
Schwierigkeitsgrad
medium
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
977.2 mg
Protein
19.4 g
Kalorien
920 kJ /
219 kcal
Fett
13 g
Ballaststoff
2.5 g
Gesättigte Fettsäuren
9.8 g
Kohlenhydrate
5.3 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenDas könnte dir auch gefallen...
Thai chilli chicken and basil
30 Min
Crab linguine
30 Min
Prawn and chicken laksa
40 Min
Garlic prawns
25 Min
Beef madras
1 Std. 30 Min
Sri Lankan red beef curry
1 Std. 40 Min
Curry laksa
45 Min
Goan prawn curry
25 Min
Coconut lamb curry
2 Std.
Coconut fish curry
1 Std. 10 Min
Thai green chicken curry
30 Min
Thai red chicken curry
30 Min