
Geräte & Zubehör
Zighini ( Baharatlı ve Kuzu Etli Etiyopya Yahnisi)
Vorbereitung 15 Min
Gesamt 1 Std. 10 Min
3 porsiyon
Zutaten
Berbere Baharat Karışımı
-
kişniş tohumu1 tk
-
çubuk tarçın½
-
tane karabiber4 - 5
-
toz çemen otu tohumu3 ¼ tk
-
karanfil8
-
toz zencefil3 ¼ tk
-
pul biber5 g
-
kakule tohumu½ tk
-
toz kimyon½ tk
-
sarımsak tozu½ tk
-
toz muskat½ tk
-
toz zerdeçal1 tk
Zighini
-
soğan ikiye bölünmüş200 g
-
sarımsak2 diş
-
zeytinyağı50 g
-
tereyağı parçalara bölünmüş50 g
-
kuzu kol, kemiksiz sinirleri alınmış, küp küp kesilmiş (2 cm)500 g
-
domates püresi220 g
-
biber salçası tatlı30 g
-
şeker5 g
-
tuz½ tk
-
su oda sıcaklığında140 g
Nährwerte pro 1 porsiyon
Kalorien
816.6 kcal /
3416.8 kJ
Protein
31.8 g
Fett
68.1 g
Kohlenhydrate
21.9 g
Ballaststoff
5.5 g
Gesättigte Fettsäuren
26.6 g
Natrium
643.4 mg
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in

LEZİZ DANIŞMAN TARİFLERİ
12 Rezepte
Türkei
Türkei