Kompatible Versionen
Tandoori Cauliflower with red lentil dahl and raita
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 20 g olive oil, plus extra to grease
- 4 sprigs fresh curry leaves, leaves only
- 1 onion, cut into quarters
- 4 garlic cloves
- 1 fresh green chilli, deseeded and cut into pieces.
- 5 cm piece fresh ginger
- 2 tsp ground turmeric
- 2 tsp ground coriander
- 2 tsp ground cumin
- 1 pinch dried chilli flakes (optional)
- 200 g canned diced tomatoes
- 350 g dried red lentils, rinsed and drained
- 1 tsp sea salt, plus extra to season
- 1000 g water
- 800 g cauliflower, leaves removed and stalk trimmed so base is flat
- 125 g tandoori paste (see Tip)
- 2 tbsp freshly squeezed lemon juice
- 30 g fresh baby spinach leaves, roughly chopped
- 400 g canned coconut milk
- 250 g natural yoghurt
- 1 Lebanese cucumber, finely diced
- 3 sprigs fresh coriander leaves, finely chopped
- ground black pepper, to season
- naan bread, to serve (see Tip)
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Kalorien
- 2198.7 kJ / 525.5 kcal
- Protein
- 22.1 g
- Kohlenhydrate
- 77.1 g
- Fett
- 16.8 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 8.4 g
- Ballaststoff
- 14.6 g
- Natrium
- 1026.5 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Gwinganna biryani (TM6)
25 godz. 20 min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 Min
Yellow Curry with Mushroom and cauliflower (Dandelion restaurant)
55min
Silverbeet dahl
8h 40 min
Vegetarian chilli
35 dk
Crispy Korean tofu
1sa 20 dk
Palak paneer
45 Min
Sabji (vegetable) curry
30 dk
Black bean chilli with guacamole and "corn chips" (Diabetes)
55min
Middle Eastern salmon with tahini yoghurt
40 dk
Spinach and paneer curry (Diabetes)
50min
Red lentil cauliflower dahl
35 dk