Kompatible Versionen
Ricotta gnocchi "ripassati" with lemon-sage butter and pumpkin puree
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Gnocchi
- 180 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 400 g ricotta, drained
- 200 g "00" pasta flour or gluten free flour
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 pinch ground nutmeg
Pumpkin purée
- 350 g Kent pumpkin, peeled and cut into pieces
- 1 garlic clove
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tip)
- 50 g water
- 20 g pouring (whipping) cream
- 1 pinch ground black pepper
Gnocchi
- 1700 g boiling water
- 1 tsp extra virgin olive oil
- 1 tsp sea salt
Sage and Lemon butter
- 150 g salted butter
- 2 sprigs fresh sage, leaves only
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 2 tsp freshly squeezed lemon juice
- 2 tbsp toasted hazelnuts, chopped
- fresh thyme leaves only, to serve
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Kalorien
- 3998.8 kJ / 955.7 kcal
- Protein
- 35 g
- Kohlenhydrate
- 53.9 g
- Fett
- 68 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 37.9 g
- Ballaststoff
- 4.7 g
- Natrium
- 1489.4 mg
Alternative Rezepte
Crunchy broccoli salad with speck (TM6)
10min
Madurese chicken satay
1 Std. 30 Min
Warm satay bowl
1h 10min
Shredded chicken noodle salad with green miso (Diabetes)
35 Min
Chilli with corn bread
50 Min
The best ricotta gnocchi
3 Std. 45 Min
Pork fillet with chilli and coconut relish (Diabetes)
45 Min
Mexican corn salad
25min
Mushroom and ricotta cannelloni (Diabetes)
1 Std.
Rice paper rolls (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std.
Ricotta gnocchi with walnut and spinach pesto
35 Min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2h 20min