Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 60 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 600 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
oder 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 450 g topinamburu, obranego, pokrojonego na kawałki
- 5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- kiełbasa, typu kindziuk, pokrojona w cienkie plastry (ok. 60 g)
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 753.9 kJ / 180.2 kcal
- Protein
- 2.6 g
- Kohlenhydrate
- 21.6 g
- Fett
- 10.2 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 6.4 g
- Ballaststoff
- 2.2 g
- Natrium
- 303.7 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Zupa krem z jarmużu
30min
Zupa krem z porów
30min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1h 40min
Krem chrzanowy z jabłkiem
1h 5min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1 Std. 30 Min
Zupa krem z topinamburu i pora
1h
Zupa krem z topinamburu
2h 10 min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50min
Pikantna zupa dyniowa
25min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 Std. 20 Min
Zupa z białych warzyw
45min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55min