Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 15 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La crème au citron
- 2 citrons jaunes non traités
- 150 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 100 g de beurre doux, coupé en morceaux
La meringue suisse
- 60 g de blancs d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- Nutrition
- per 1 pièce
- Calories
- 1214.3 kJ / 290.3 kcal
- Protein
- 6.1 g
- Carbohydrates
- 29.8 g
- Fat
- 16.3 g
In Collections
Alternative recipes
Tarte meringuée au citron
1 Std. 10 Min
Tarte tropézienne
3u.
Layer cake au lemon curd
5h
Petits choux tonka et craquelins vanille
1 Std. 25 Min
Eclairs fraises-chocolat blanc
24 Std.
Paris-brest en bouchée
2 Std. 35 Min
Eclairs comme un Paris-Brest
1hod. 40min
Tarte au citron
12 Std.
Tarte soufflée au citron
3h 35min
Tarte au citron meringuée sans œuf
3u.
Fraisier
12h 45min
Eclairs vanille-noix de coco
24 Std.