Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La ganache au citron
- 120 g de sucre en poudre
- le zeste d'un citron jaune non traité
- 2 œufs
- 80 g de jus de citron
- 175 g de beurre, très froid et coupé en morceaux
- 50 g de poudre d'amande
Les macarons
- 130 g de sucre glace
- 150 g de poudre d'amande
- 1 pointe de couteau de colorant alimentaire jaune
- 4 blanc d'œuf
- 50 g d'eau
- 150 g de sucre en poudre
- Nutrition
- per 1 pièce
- Calories
- 617.3 kJ / 147.6 kcal
- Protein
- 2.2 g
- Carbohydrates
- 14.7 g
- Fat
- 8.9 g
- Fibre
- 0.8 g
In Collections
Alternative recipes
Macarons au chocolat
24h
Macarons chocolat-caramel
2hod. 30min
Macarons au café
24h
Le macaron caramel
1h 50min
Macarons à la pomme verte
5hod. 10min
Paris-brest en bouchée
2 Std. 35 Min
Macarons aux fruits de la Passion
25h 45 min
Macaron tiramisu
26 Std.
Macarons fraise-amaretto
24h
Macarons à la griotte
48sa
Macarons à la mangue sans sucre
2hod. 30min
Gros macarons à la menthe et à la framboise
5hod. 10min