Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Pasta choux
- 140 g di farina tipo 00
- 20 g di cacao amaro in polvere
- 120 g di acqua
- 130 g di latte intero
- 100 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di zucchero
- ½ cucchiaino di sale
- 4 uova medie
Crema pasticcera
- 100 g di zucchero
- 500 g di latte intero
- 50 g di farina tipo 00
- 2 uova
- 2 tuorli
-
1
cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
or 1 cucchiaio di zucchero vanigliato
Panna montata
- 400 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Copertura al cioccolato
- 150 g di cioccolato fondente a pezzi
- 50 g di acqua
- 50 g di burro
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 1113 kJ / 266 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 19 g
- Fat
- 19 g
- Fibre
- 0.8 g
In Collections
Alternative recipes
Glassa al burro
10 min
Cupcake con frosting alla crema gianduia
1h
Crema al burro al cacao
10 min
Cake pops
4sa 25 dk
Glassa al cioccolato
20 min
Pan di Spagna
1h 50 min
Glassa di zucchero
10 min
Éclair vaniglia e cocco
No ratings
Crema tartufo
12h 20 min.
Torta foresta nera
3j
Donuts
4sa 25 dk
Copertura di cioccolato all'olio
15 min