![Sphère chocolat-mandarine Sphère chocolat-mandarine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3C736966-E8B1-4430-8AFC-2D68B9691EDB/Derivates/71FA51AA-33B1-4167-AEFD-A1E1E07E494F.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La gelée de mandarine
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 200 g de jus de mandarine (2-3 mandarines env.)
La mousse au chocolat
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 100 g de mascarpone, très froid
- 150 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- 3 œufs (blancs et jaunes séparés)
Le glaçage miroir et finition
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 90 g d'eau
- 110 g de sucre en poudre
- 65 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 35 g de cacao en poudre
Le lendemain
- 8 biscuits au beurre, type Roudor
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1909 kJ / 456 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 43 g
- Fat
- 28.1 g
- Fibre
- 2.8 g
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