![Bûche pain d'épices, mousse clémentine Bûche pain d'épices, mousse clémentine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/752A4EF6-0FDE-449A-848C-334BC06B5316/Derivates/a7ea8fa7-97e8-4c64-b331-ead9d8b5001b.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Le biscuit pain d'épices (la veille)
- 2 œufs entiers
- 2 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 55 g de farine de blé
- 2 c. à café de quatre-épices
- 2 blancs d'œufs
La mousse clémentine (la veille)
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 60 g de sucre glace maison
- 6 clémentines (300 g env.)
- 60 g de sucre en poudre
- 2 g d'agar-agar
- 1 pincée de vanille en poudre
- 3 jaunes d'œufs
Le glaçage au chocolat (le jour même)
- 150 g de chocolat noir 70% de cacao
- 20 g d'huile de tournesol
- 500 g d'eau
Le dressage (le jour même)
- 1 clémentine, en quartiers
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1792.2 kJ / 429.2 kcal
- Protein
- 7.8 g
- Carbohydrates
- 44.1 g
- Fat
- 23.6 g
- Fibre
- 3.5 g
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