Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 60 g Bergkäse (z.B. Allgäuer Bergkäse), in Stücken
- 450 g Zwiebeln, halbiert
- 150 g Kartoffeln, vorwiegend festkochend, in Stücken
- 4 EL Öl
- 20 g Butter
- 150 g Weißwein
- 500 g Gemüsebrühe, flüssig
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- ½ TL Estragon, getrocknet
- 2 Prisen Muskat
- 200 g Sahne
- 150 g Bauernbrot, gewürfelt (2 cm)
- 2 EL Mascarpone
- 4 EL Schnittlauch, in Röllchen
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2604 kJ / 622 kcal
- Protein
- 11 g
- Carbohydrates
- 39 g
- Fat
- 46 g
- Saturated Fat
- 20 g
- Fibre
- 5 g
- Sodium
- 688 mg
In Collections
Alternative recipes
Zwiebelsuppe
1 Std.
Zwiebelsuppe
45 Min
Käsesuppe
15 Min
Knoblauch-Cremesuppe
20 Min
Erdäpfelschaumsuppe mit Steinpilzen
35 Min
Kartoffel-Käse-Suppe
30 Min
Sizilianische Brotsuppe
30 Min
Käsesuppe
35 Min
Kartoffelcremesuppe mit Knoblauch-Kresse-Öl
45 Min
Knoblauchsuppe
30 Min
Champignon-Rahmsuppe
35 Min
Cheddar-Brokkoli-Suppe
30 Min