Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di pane raffermo a pezzi
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 60 g di olive verdi denocciolate
- 20 g di capperi sotto sale, dissalati
- 120 g di olio extravergine di oliva
- 1000 g di alici fresche eviscerate e pulite
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 1757 kJ / 420 kcal
- Protein
- 3016.2 g
- Carbohydrates
- 16.2 g
- Fat
- 26.2 g
- Fibre
- 0.7 g
In Collections
Alternative recipes
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10min
Calamari ripieni su crema di pane
1h 10min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1 Std.
Moscardini al limone
30 Min
Totani ripieni su crema di fave
1 Std. 30 Min
Baccalà ricco della Vigilia (TM6)
1 Std.
Alici ripiene al Varoma
50 Min
Sgombri all'agro
1 Std. 45 Min
Baccalà, patate e funghi
45 Min
Polpette di alici
55min
Alici ripiene
50 Min
Carciofi ripieni
50 Min