Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Impasto
- 200 g di farina per torte
- 30 g di zucchero
- 40 g di strutto
- 80 g di Marsala secco
- 1 pizzico di sale
- 300 - 400 g di olio per frittura
Ripieno
- 150 g di zucchero
- 3 - 4 pezzi di scorza d'arancia
- 500 g di ricotta
- 100 g di gocce di cioccolato fondente
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 980 kJ / 234 kcal
- Protein
- 5.18 g
- Carbohydrates
- 25.28 g
- Fat
- 12.5 g
- Fibre
- 1.26 g
Alternative recipes
Cassata siciliana
6 Std. 35 Min
Pasta di mandorle
1 Std. 30 Min
Panelle
1 Std. 25 Min
Bignè con crema al pistacchio
3 Std.
Cassata siciliana (per 1 persona)
1 Std. 30 Min
Ravioli di ricotta
1h 35min
Cassata siciliana
6 Std. 35 Min
Cheesecake al cannolo siciliano
8 Std. 55 Min
Mattonelle con crema di ricotta
8 godz. 50 min
Cartocci e viennesi siciliani
3h 15min
Cannolo scomposto
3 Std.
Cannolo siciliano scomposto
30 Min