Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Pasta frolla
- 125 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 125 g di burro freddo a pezzi + q.b.
- 250 g di farina tipo 00
- 1 uovo (da 60 g)
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 4 tuorli
- 100 g di zucchero
- 40 g di farina tipo 00
Terminare la preparazione
- 10 mirtilli freschi
- 1 rametto di ribes rosso
- 3 fragole a fettine sottili
- 1 kiwi, sbucciato e a fette sottili
- 1 mandarino, sbucciato e a fette
- 10 more fresche
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 523 kJ / 125 kcal
- Protein
- 2.4 g
- Carbohydrates
- 17.3 g
- Fat
- 5.1 g
- Fibre
- 0.4 g
In Collections
Alternative recipes
Bignè con crema pasticcera
3h
Fantasia di biscottini da tè
45 min
Bignè al cioccolato
3h
Crostata classica alla frutta mista
1h 20 min
Biscotti ricoperti di cioccolato
1 godz. 40 min
American hot dog
5 Std. 20 Min
Crostata alle fragole
2 Std.
Tartellette alla frutta fresca
7h 5 min
Crostatine alla crema gianduia
2 Std.
Piccoli bignè con crema alle nocciole
2h 30 min
Tartellette alle fragole
1h 20 min
Torta alle fragole
2 Std.