![Budino di ricotta Budino di ricotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/43E7404B-EB1B-4E81-A075-CF9B6A521B1F/Derivates/CC68BEDF-8E51-47F3-BEC1-FDA4A4AAE167.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 6 uova, tuorli e albumi separati
- 1 pizzico di sale
- 130 g di zucchero
- 2 limoni, preferibilmente biologici, la scorza (senza la parte bianca)
- 25 g di scorza di arancia candita
- 25 g di cedro candito
- 600 g di ricotta di pecora, ben scolata dal siero
- 30 g di farina tipo 0
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 100 g di Rum
- burro q.b. per imburrare
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 1038.1 kJ / 248.1 kcal
- Protein
- 10.9 g
- Carbohydrates
- 22.3 g
- Fat
- 10.6 g
- Fibre
- 0.6 g
In Collections
Alternative recipes
Torta degli addobbi
1h 25min
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45 Min
Ciambella farcita allo yogurt
2h
Crostata d'inverno alle castagne
1 Std. 50 Min
Focaccia dolce alle nocciole
1h 45min
Krapfen di patate ripieni
2h 30min
Torta pazientina
3h 55min
Focaccia dolce alle mele
1h 45min
La nuova torta di mele di Luca Montersino
2h
Budino agli agrumi
3 Std. 15 Min
Focaccia dolce
45 Min
Crema al limone
10h 20 min.