Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 200 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 80 g Butter, kalt, in Stücken
- 25 g Zucker
- 50 g Wasser
- 1 Prise Salz
Füllung und Fertigstellung
- 170 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 90 g Zucker
- 80 g brauner Zucker
- 170 g Mandeln, blanchiert
- 4 Eier
- ½ Flasche Bittermandelaroma, klein (2 ml)
- 150 g Himbeerkonfitüre, ohne Kerne
- 2 EL Mandeln, gehobelt, zum Bestreuen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1848 kJ / 442 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 38 g
- Fat
- 28 g
- Fibre
- 2.6 g
In Collections
Alternative recipes
Key Lime Pie
4 godz.
Lombardische Aprikosentarte
1h 15min
Pecannuss-Pie
5 Std. 10 Min
Schokoladen-Tarte
1h 15min
Zitronentarte
4 godz.
Käsekuchen mit Ricotta und Feige
5 godz. 40 min
Lemon Curd-Tartelettes
2h
Millionaire's Shortbread
2h
Zitronen-Baiser-Tarte
2 godz. 30 min
Engadiner Walnusstörtchen
1h 45min
Zitronen-Frischkäse-Tarte
5 Std. 45 Min
Mandeltårta - schwedische Mandeltorte
8 godz. 15 min