Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- ½ TL Kümmel, ganz
- 1 Pimentkorn
- 600 g Rotkraut, ohne Strunk, in Stücken
- 1 TL Salz
- 80 g Zwiebeln, geviertelt
- 30 g Butterschmalz
- 1 TL brauner Zucker
- 50 g Orangensaft
- 50 g Wasser
- 200 g Rotwein
- 1 - 1 ½ EL Honig, nach Geschmack
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
or 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 2 EL Balsamico-Essig
- 1 TL Maisstärke
- 1 EL Preiselbeermarmelade
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 487 kJ / 117 kcal
- Protein
- 2 g
- Carbohydrates
- 10 g
- Fat
- 5 g
- Fibre
- 3 g
Alternative recipes
Gebackene Leberknödel
2h
Cremespinat
30min
Krautsuppe
55min
Bärlauchpesto
20min
Pusztasalat
1h
Birnen-Rosmarin-Senf
50min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55min
Hollerkoch
2 godz. 50 min
Rote-Rüben-Salat mit Blutorangenvinaigrette
40min
Lauwarmer Krautsalat
10min
Gekochtes Sauerkraut
50min
Tafelspitz mit Semmelkren
1h 20min