![Alici ripiene al Varoma Alici ripiene al Varoma](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/223646.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di pane raffermo a pezzi
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 40 alici fresche, pulite ed aperte a libro (250 g circa) (vedere consigli)
- 500 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 594 kJ / 142 kcal
- Protein
- 11.7 g
- Carbohydrates
- 9.4 g
- Fat
- 6.7 g
- Fibre
- 0.5 g
In Collections
Alternative recipes
Spigole all'acqua pazza
30min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1u. 10min
Moscardini al limone
30min
Calamari alla napoletana
40min
Baccalá alle olive
25min
Baccalà, patate e funghi
45min
Orata al sale
40min
Alici marinate all'arancia e limone con peperoni
1u. 45min
Filetti di cernia in camicia colorata
30min
Pescestocco alla messinese
30min
Insalata di calamari
55 Min
Alici alla Reggina
45min