Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 3 Tintenfisch, ganz, klein (ca. 330 g), geputzt
- 20 rohe Garnelen, entdarmt
- 4 Knoblauchzehen
- 2 Streifen Zitronenschale, Bio (ca. 5 x 2 cm), dünn abgeschält
- ½ - 1 Peperoni, rot, halbiert, entkernt
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 3 Stängel Koriander und etwas mehr zum Garnieren
- 40 g Olivenöl
- 2 - 3 EL trockener Weißwein
- ½ TL Paprika edelsüß
- ¼ - ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 - 2 Zitronen, halbiert, zum Servieren
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 543 kJ / 129 kcal
- Protein
- 17 g
- Carbohydrates
- 1 g
- Fat
- 6 g
- Fibre
- 1.2 g
In Collections
Alternative recipes
Tintenfischringe aglio e olio
1 Std. 20 Min
Garnelensuppe mit Zitronengras
40min
Garnelen Aglio e Olio
20 Min
Miesmuscheln mit Marinara-Sauce
45min
Seeteufel in Sauce
1 Std.
Mediterraner Meeresfrüchte-Reis mit Chorizo
1h 5min
Sizilianischer Garnelensalat
40min
Mexikanische Salsa mit Frutti di Mare
40min
Knoblauch-Pfeffer-Garnelen
25 Min
Gewürzgarnelen mit Koriander
25 Min
Tintenfischsauce
40min
Riesengarnelen in Cognac
20 Min