Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- Butter zum Einfetten
- 270 g Blätterteig, ausgerollt (ca. 24 x 40 cm)
- 150 g Käse, mittel-hart, in Stücken (3 cm) (z. B. Gruyère oder Gouda)
- 150 - 170 g Artischockenherzen, aus der Dose, abgetropft
- 60 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 200 g Crème Fraîche, 20 % Fettgehalt
- 2 Eier
- 20 Basilikumblätter, in dünnen Streifen
- ¼ TL Oregano, getrocknet
- ¾ TL feinkörniges Salz
- ½ TL schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1731 kJ / 414 kcal
- Protein
- 14 g
- Carbohydrates
- 21 g
- Fat
- 30 g
- Fibre
- 5.2 g
In Collections
Alternative recipes
Chäschüechli (Käseküchlein)
50min
Kakao-Espresso-Mandeln
50min
Risotto milanese
30min
Rotolo mit Pilzen und Peperoni
2 Std. 15 Min
Thunfischmousse
10 min
Spargelquiche
1h
Soledurner Wysuppe (Solothurner Weinsuppe)
1h
Rosmarin Focaccia
2h 30min
Gemüsetatar
25 min
Randen-Hummus
10 min
Sonntagszöpfe Zweierlei
2 godz. 10 min
Nuss-Stängeli
1 Std. 50 Min