Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Il pan di Spagna
- 250 g di burro, morbido, + q.b. per lo stampo
- 300 g di zucchero
- 200 g di mandorle tritate
- 6 uova
- 80 g di maizena
- 1 bustina di lievito in polvere (11 g)
- 10 g di Grand Marnier
La crema al cioccolato
- 300 g di cioccolato fondente, 70% di cacao, a pezzi
- 300 g di panna con il 35% di grassi
la decorazione
- 100 g di cioccolato fondente, 70% di cacao, a pezzi
- 7 uova di cioccolato
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 2976 kJ / 716 kcal
- Protein
- 11 g
- Carbohydrates
- 49 g
- Fat
- 52 g
In Collections
Alternative recipes
Mousse al Toblerone®
3 Std. 10 Min
Pannacotta con composta di ananas
No ratings
Torta americana al cioccolato
2 Std. 30 Min
Torta di mandorle con cioccolato bianco
2h 50min
Crostata di mele
1 Std. 15 Min
Crêpe
1 Std. 15 Min
Cookies
50 Min
Crema Thermomix®
45 Min
Mojito
10min
Topping al cioccolato
25min
Amaretti all'albicocca
40min
Mini-donuts
2 godz. 45 min