Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 30 g di Parmigiano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 2 mazzetti di basilico fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe, macinato fresco
- 500 g di pasta secca tipo paccheri
- 180 g di ricotta di pecora fresca (o ricotta vaccina a piacere)
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 1638 kJ / 391 kcal
- Protein
- 14 g
- Carbohydrates
- 62 g
- Fat
- 11 g
- Fibre
- 3 g
In Collections
Alternative recipes
Pasta al tonno e melanzane
30 min
Condimento allo yogurt
5min
Parmigiana al forno
1 Std. 50 Min
Tiramisù
5h 40 min
Pasta ricotta e pomodorini
30 min
Bucatini all'amatriciana
45min
Linguine al salmone e vodka
20min
Penne all'arrabbiata
No ratings
Farfalle al sugo di piselli e prosciutto
45min
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1h 25min
Bucatini all'amatriciana
45min
Pasta con salsa al tonno
30 min