Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Quark-Öl-Teig
- 120 g Pumpernickel, in Stücken
- 400 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- 180 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 180 g Quark
- 1 Ei
- 1 Eiweiß
- 70 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
Streusel
- 75 g Mehl
- 30 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Eigelb
- 60 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
Quarkfüllung und Fertigstellung
- 4 Eier, getrennt
- 1000 g Quark
- 160 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 - 2 EL geriebene Zitronenschale
- 600 g Pflaumen, entsteint, in Würfeln (2 cm)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1102 kJ / 263 kcal
- Protein
- 10 g
- Carbohydrates
- 37 g
- Fat
- 8 g
- Fibre
- 1.6 g
In Collections
Alternative recipes
Brombeer-Kuchen
2h
Früchtekuchen-Torte
7h
Sanddorn-Torte (Mecklenburg-Vorpommern)
10 Std. 45 Min
Pflaumen-Käsekuchen
4 Std.
Aprikosengugelhupf
2h
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1j 30 menit
Marokkanischer Gugelhupf
1 godz. 35 min
Aprikosenkuchen
1h 10min
Apfeltorte mit Zwiebackhaube
1j 30 menit
Orangenküchlein
50 menit
Badische Apfeltorte
1h 40min
Birnen-Schmand-Torte
2h