![Böhmische Knödel Böhmische Knödel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/266834.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 450 g Weizenmehl, universal, etwas mehr zum Bemehlen
- 20 g frische Germ
- 250 g Milch
- 1 - 1 ¼ TL Salz
- 1 Ei (Größe M)
- 1 - 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen (optional)
- Öl zum Einfetten
- 500 g Wasser
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 985 kJ / 235 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 43 g
- Fat
- 3 g
- Fibre
- 3 g
Alternative recipes
Germknödel
1 godz.
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1sa 40 dk
Gfüt’s Zeisl mit Grumbirnsolod (gefüllter Schweinslungenbraten mit Erdäpfelsalat)
1 Std. 35 Min
Grobe Streichwurst
13 Std.
Weisser Leberkäse
14 godz. 30 min
Schweinssulz im Glas (Sülzwurst)
2 godz. 45 min
Gebackene Leberknödel
2 godz.
Bayerischer Leberkäse
14 godz. 30 min
Leberreis
35 min
Paradeisersuppe mit Käseknöderl
45 min
Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
40 min
Schweinsbraten in Bierdampf mit Kruste
2sa 40 dk