Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 600 g Wasser
- 2 TL Salz
- 1000 g Kartoffeln, mehligkochend, in Scheiben
- 120 g Butter, weich, und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Milch
- 4 Prisen Muskat
- 600 g Gemüsezwiebeln, in Stücken
- 2 Äpfel, klein (à 150 g), in Stücken
- 1 Pck. Sauerkraut, vorgegart (500 g Abtropfgew.), abgetropft
- 150 g Apfelsaft
- 1 TL Zucker
- 2 Lorbeerblätter
- 5 Prisen Pfeffer
- 3 Scheiben Toastbrot
- 3 Stängel Thymian
- ½ EL geräuchertes Paprikapulver
- Nutrition
- per 1 Portionen
- Calories
- 2835 kJ / 678 kcal
- Protein
- 12 g
- Carbohydrates
- 77 g
- Fat
- 31 g
In Collections
Alternative recipes
Porree-Kartoffel-Auflauf
1 Std. 30 Min
Kartoffel-Rosenkohl-Quiche
1 Std. 30 Min
Norddeutsche Pfannkuchen
45 Min
Labskaus-Nester mit Dip
40 Min
Wirsingtarte
1 Std. 30 Min
Kartoffel-Sauerkraut-Auflauf
1 Std. 20 Min
Badischer Kartoffelauflauf mit Ziegenkäse
1h 40min
Sauerkraut-Rösti-Auflauf
1 Std.
Sauerkrautpuffer ratzfatz fertig
20 Min
Spitzkohleintopf mit Bandnudeln
35 Min
Kohlrabi-Kartoffel-Auflauf mit Basilikumsauce
1 Std. 10 Min
Rosenkohl-Auflauf
1 Std.