![Linseneintopf mit Lyoner Wurst Linseneintopf mit Lyoner Wurst](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D56AA31D-9F14-45A6-B6C6-6DCDD26A44B3/Derivates/2fb3247a-9c89-48dc-a250-b078ce1cebe9.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 6 Stängel glatte Petersilie, abgezupft
- 80 g Möhren, in Stücken
- 100 g Knollensellerie, in Stücken
- 80 g Porree, in Stücken
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 40 g Speckwürfel, luftgetrocknet
- 10 g Butter
- 20 g Olivenöl
- 100 g Puylinsen, getrocknet
- 70 g Rotwein
- 400 g Kartoffeln, festkochend, in Stücken
- 800 g Wasser
-
1 ½
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
or 1 ½ Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l) - 300 g Fleischwurst (Lyoner Wurst)
- 40 g Weißweinessig
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2137 kJ / 510 kcal
- Protein
- 19 g
- Carbohydrates
- 28 g
- Fat
- 32 g
In Collections
Alternative recipes
Kartoffelsuppe
1h
Linsensuppe
8h 45min
Wirsingsuppe
35 min
Pichelsteiner Eintopf
1j 10 menit
Dreierlei Linsensüppchen
50min
Graupeneintopf mit Tafelspitz
1h
Bunte Bohnensuppe
50min
Badische Kartoffelsuppe
45 min
Italienischer Linseneintopf
1h
Linseneintopf mit Kasseler und Ananas
1h
Kartoffeleintopf
40 min
Linseneintopf mit Spätzle
1h