Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Heller Teig
- 250 g Mehl
- 100 g Zucker
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 2 TL geriebene Orangenschale
Dunkler Teig und Fertigstellung
- 250 g Mehl und mehr zum Ausrollen
- 125 g Zucker
- 20 g Kakaopulver
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Eiweiß zum Bestreichen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 541 kJ / 129 kcal
- Protein
- 2 g
- Carbohydrates
- 16 g
- Fat
- 6 g
- Fibre
- 0.7 g
In Collections
Alternative recipes
Ostereier-Kekse
2h
Drip-Cake-Plätzchen
1h 10min
Schokoplätzchen mit Kokoscreme
2h 40min
Vanille-Husarenkrapfen
5h
Schwarz-Weiß-Plätzchen
4h
Vanille-Plätzchen mit Zitronencreme
2 godz. 10 min
Schwarz-Weiß-Gebäck
2 godz. 15 min
Zitronen-Plätzchen
30 min
Husarenkrapfen
1h 50min
Buttergebäck zum Ausstechen mit Varianten Terassenplätzchen und Ochsenaugen
2h
Nougat-Plätzchen
2 godz. 15 min
Terrassenplätzchen
1 godz. 20 min