Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Biskuit
- 6 Eier
- 180 g Zucker
- 1 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 180 g Mehl
- 1 geh. TL Backpulver
- 1 Prise Salz
Heidelbeerfüllung
- 300 g Heidelbeeren, TK, aufgetaut
- 100 g Gelierzucker 2:1
- 100 g Heidelbeeren, frisch
Käse-Sahne-Füllung und Fertigstellung
- 12 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 200 g Milch
- 200 g Zucker
- 4 Eier, getrennt
- 1 Prise Salz
- 2 TL Zitronenschale unbehandelt, fein gerieben
- 500 g Quark
- 700 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Pck. Sahnesteif
- 200 g Heidelbeeren, frisch
- Schokoladen-Eier zum Dekorieren
- Nutrition
- per 1 Stücke
- Calories
- 1698 kJ / 400 kcal
- Protein
- 12 g
- Carbohydrates
- 44 g
- Fat
- 20 g
- Fibre
- 2.3 g
In Collections
Alternative recipes
Mango-Joghurt-Torte mit Frischkäse
10 godz.
Windbeutel-Erdbeer-Torte
10 godz.
Fruchtige Erdbeer-Schmand-Torte
5hod. 30min
Erdbeer-Eierlikör-Torte
5h
Erdbeer-Himmelstorte
5h
Tortentraum Himbeere
5h
Maracuja-Schmand-Torte
4 Std. 45 Min
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Himbeer-Mousse-Torte
5 Std. 45 Min
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3h 30min
Käsesahnetorte mit Mango
8h
Kirsch-Windbeutel-Torte
5h