Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Les cornets
- 120 g de farine de blé
- 30 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de café instantané (optional)
- 2 œufs
- 300 g de lait
- 20 g de beurre demi-sel
- beurre demi-sel, pour la cuisson
La chantilly à la vanille
- 50 g de sucre en poudre
- ½ gousse de vanille
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
- 100 g de sirop d'érable
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 800.4 kJ / 191.3 kcal
- Protein
- 3.6 g
- Carbohydrates
- 21.4 g
- Fat
- 10.1 g
- Fibre
- 0.3 g
In Collections
Alternative recipes
Crêpes épaisses à la bière
55 Min
Chantilly au chèvre sucrée
10 Min
Île flottante au foie gras
25min
Chantilly au chocolat
2h 10min
Chantilly au clou de girofle
20 Min
Crème fouettée Passion
5 Min
Tarte aux fraises et à la chantilly
1 Std.
Choux chantilly au clou de girofle
1 Std. 25 Min
Ile flottante à la fraise, crème anglaise à la menthe
25min
Burger au porc, sauce barbecue
4h 50min
Tartelettes crème mentholée-fraises
2h
Choux aux fruits confits
2h