Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Impasto
- 300 g di latte intero
- 80 g di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 250 g di farina manitoba
- 30 g di burro a tocchetti
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 1 pizzico di sale
Crema di latte e ricotta
- 150 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 110 g di zucchero
- 200 g di latte intero
- 20 g di amido di mais (maizena)
- 10 g di miele
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 150 g di ricotta vaccina, sgocciolata dal siero
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo
- 1 cucchiaio di latte intero
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 577 kJ / 138 kcal
- Protein
- 3.2 g
- Carbohydrates
- 22 g
- Fat
- 4.1 g
- Fibre
- 0.4 g
In Collections
Alternative recipes
Panini napoletani
5 godz. 20 min
Pasta choux
2 Std.
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Treccia di pan brioche ripiena
2hod. 20min
Sfogliatelle frolle
2 Std. 30 Min
Casatiello dolce (con lievito madre)
19h
Danubio salato
3h
Tortano speck e fontina
2 Std.
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1h 20min
Panini napoletani con uova sode
2 Std. 50 Min
Torta Babà napoletana
8h
Zeppole di San Giuseppe
1 godz. 50 min