Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Marillensüppchen
- 500 g Marillen, halbiert und entkernt
- 80 g Zucker
- 20 g Vanillezucker
- 2 EL Zitronensaft
Gebackene Grießnockerl
- 80 g Weichweizengrieß
- 500 g Milch
- 20 g Butter
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 1 Ei (Größe M)
- 4 EL Staubzucker
- ½ TL Zimt, gemahlen
- Butterschmalz
- Himbeeren zum Dekorieren
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1277 kJ / 305 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 45 g
- Fat
- 10 g
- Fibre
- 4 g
In Collections
Alternative recipes
Butternockerl
40 dk
Osternest aus Germteig
2 Std.
Menü: Pastinaken-Kürbis-Suppe, Linsenpastete mit Rettichsalat, Brombeer-Trifle
2sa 40 dk
Nusszwieback
7 godz. 50 min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10min
Gebackene Hollerstrauben
30 dk
Bröselknödel
40 dk
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55min
Pfirsich-Curry-Chutney
1sa
Hollerkoch
2sa 50 dk
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55min
Saibling | Backteig | Brennnessel | Leindotter
45 Min