Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Marillensüppchen
- 500 g Marillen, halbiert und entkernt
- 80 g Zucker
- 20 g Vanillezucker
- 2 EL Zitronensaft
Gebackene Grießnockerl
- 80 g Weichweizengrieß
- 500 g Milch
- 20 g Butter
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 1 Ei (Größe M)
- 4 EL Staubzucker
- ½ TL Zimt, gemahlen
- Butterschmalz
- Himbeeren zum Dekorieren
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1277 kJ / 305 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 45 g
- Fat
- 10 g
- Fibre
- 4 g
In Collections
Alternative recipes
Bambas mit Puddingcreme
2 godz. 20 min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1 godz. 20 min
Marilleneis
15 Min
Marillenröster
30 min
Gewürz-Gugelhupf mit Walnüssen und Cranberrys
1 godz. 30 min
Marillenkompott mit Lavendel und Pistazien
2h 30min
Grießflammeri mit Quittenkompott
4h 50min
Powidl
8 godz.
Erdbeer-Topfen-Strudel
3 godz. 5 min
Maronicreme
15 Min
Zwetschkenröster
1 godz. 30 min
Indianer mit Schlagobers
2h 15min