Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 50 g Quinoa
- 700 g Wasser
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
or 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 Zwiebel (ca. 60 g), halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 6 Stängel Petersilie, abgezupft
- 500 g Möhren, in Stücken
- 10 g Öl
- 1 TL Kreuzkümmel (Cumin)
- 2 Prisen Chiliflocken
- ½ TL Paprika edelsüß
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 Zitrone, unbehandelt, 1 TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 150 g Saure Sahne
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1701 kJ / 406 kcal
- Protein
- 10 g
- Carbohydrates
- 37 g
- Fat
- 21 g
- Fibre
- 10.3 g
In Collections
Alternative recipes
Kartoffel-Curry-Topf mit Kichererbsen
30 min
Flotter Kokos-Linsen-Eintopf
25 min
Chili con Couscous
45 min
Brokkoli-Couscous mit Joghurt-Curry-Hähnchen
45 min
Möhren-Mais-Fritters
35min
Blumenkohl-Linsen-Curry
45 min
Bulgur-Kichererbsen-Salat
2 Std. 45 Min
Bunter Quinoasalat
50min
Tomaten-Bulgur-Suppe mit Blumenkohl
45 min
Fenchel-Quinoa-Suppe
25 min
Blumenkohl-"Taboulé"
10 min
Möhren-Kichererbsen-Suppe
45 min