Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig:
- 250 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- ½ TL Zucker
- 500 g Mehl
- 1 TL Salz
Belag:
- 150 g Speckwürfel
- 10 g Öl
- 100 g Mehl
- 150 g Saure Sahne
- 1 Ei
- 1 Dose Sauerkraut (550 g), abgetropft, ausgedrückt, grob geschnitten
- 1 ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 3 Prisen Muskat
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 695 kJ / 166 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 25 g
- Fat
- 5 g
- Fibre
- 1.5 g
Alternative recipes
Schwäbische Käseknöpfle-Suppe
40 Min
Sauerkraut-Kartoffel-Puffer
1 Std.
Gefüllte Zwiebeln mit Schinken und Kartoffeln
1 Std.
Bayerische Bschoad-Sackerl
1 Std.
Brotfrikadellen
25 Min
Reisbratlinge mit Apfel-Radieschen-Quark
2h
Herzhafte Krautkrapfen mit Speck
1 Std. 20 Min
Kartoffelpuffer-Roulade auf dem Blech
2h
Sauerkrautpuffer ratzfatz fertig
20 Min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1 Std. 30 Min
Gefüllte Seelen
2 godz. 45 min
Flammküchlein
1 Std. 20 Min