Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig:
- 250 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- ½ TL Zucker
- 500 g Mehl
- 1 TL Salz
Belag:
- 150 g Speckwürfel
- 10 g Öl
- 100 g Mehl
- 150 g Saure Sahne
- 1 Ei
- 1 Dose Sauerkraut (550 g), abgetropft, ausgedrückt, grob geschnitten
- 1 ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 3 Prisen Muskat
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 695 kJ / 166 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 25 g
- Fat
- 5 g
- Fibre
- 1.5 g
Alternative recipes
Mini-Zwiebel-Kuchen
35 min
Schinkenswirls
1 godz. 20 min
Birnen-Kartoffel-Reibekuchen mit Schinkendip
1h
Krautkrapfen mit weißen Bohnen
1 godz. 20 min
Sauerkraut-Blechkuchen
1 godz. 10 min
Schnittlauchkuchen
2h
Apfeltaschen
2h 40min
Herzhafte Bärlauch-Küchlein
45 min
Porree-Schinken-Taler
2 godz. 10 min
Kartoffel-Schinken-Hörnchen
1h
Herzhafte Bonbons
40 min
Snacklettes mit Porree und Landjägern
1h