![Gâteau breton aux pruneaux Gâteau breton aux pruneaux](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9AD962D7-A389-4988-9B97-E01E60BCA74B/Derivates/0aa70b40-80d7-466c-a7ff-185f5758d0eb.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La crème de pruneau (la veille)
- 300 g de pruneaux dénoyautés
- 450 g de thé noir infusé
Le gâteau (le jour même)
- 3 c. à soupe de rhum
- 200 g de sucre en poudre
- 5 jaunes d'œufs
- 200 g de beurre mou, coupé en morceaux et un peu pour le cercle
- 400 g de farine de blé, et un peu pour le cercle
- 10 g de sucre vanillé maison
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2106.6 kJ / 503 kcal
- Protein
- 7.7 g
- Carbohydrates
- 66.2 g
- Fat
- 20.7 g
- Fibre
- 3.7 g
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