Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 150 g di fiori di zucca
- 30 g di basilico fresco, le foglie lavate
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di pinoli sgusciati
- 1 spicchio di aglio
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 895 kJ / 214 kcal
- Protein
- 7.5 g
- Carbohydrates
- 0.9 g
- Fat
- 20 g
- Fibre
- 0.3 g
In Collections
Alternative recipes
Salsa di peperoni in conserva
1 Std. 15 Min
Orecchiette con zucca, porcini e noci
3h 30min
Pesto light basilico e noci
10 Min
Pesto di rucola
10 Min
Pesto di pomodori secchi
10 Min
Gnocchi di farro con pesto di melanzane
2 godz.
Pesto alla genovese
20min
Pesto giallo noci e fiori di zucca
10 Min
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10 Min
Confettura di peperoncini piccanti
35min
Bigoli al pesto di zucchine, pomodorini e gamberi
30min
Pesto radicchio e noci
10 Min