![Tourte aux noix de l'Engadine Tourte aux noix de l'Engadine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ce25ed0e-9322-4389-ab2c-4a809796a0e9/Derivates/eb015205-74e4-4a23-a964-35e0122561ad.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 150 g de beurre froid, et un peu plus pour beurrer le moule
- 300 g de cerneaux de noix
- un peu de beurre
- 300 g de farine
- 400 g de sucre
- 150 g de beurre
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- 200 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- un peu d'eau, pour badigeonner
- Nutrition
- per 1 morceau
- Calories
- 3414 kJ / 817 kcal
- Protein
- 11 g
- Carbohydrates
- 82 g
- Fat
- 49 g
In Collections
Alternative recipes
Gâteau du Vully
2 godz. 30 min
Milanais
3h
Gâteau aux carottes argovien
2 godz.
Duo de mini-tresses au beurre
2 godz. 10 min
Croissants aux noisettes
1 godz. 40 min
Focaccia au romarin
2 godz. 30 min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 godz. 40 min
Gâteau de Linz
1 godz.
Pain tessinois
1 godz. 50 min
Carac (Tartelette au chocolat)
2 godz.
Cuchaule
2 godz. 30 min
Tresse bernoise
1 godz. 45 min