Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- ¼ - ½ TL Salz
- ½ - ¾ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- 125 g Sauerrahm
-
125
g Schlagobers
or 125 g Milch - 2 Eidotter
- 15 g Weizenmehl, glatt
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 50 - 80 g Knoblauchzehen, halbiert (siehe Tipp)
- 100 g Speckwürfel
- 2 Semmeln, altbacken, vom Vortag
- 100 g Weißwein
- 1 Bund Schnittlauch, frisch
- 1000 g Rindsuppe
- 1 - 2 EL Butter
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1455 kJ / 348 kcal
- Protein
- 12 g
- Carbohydrates
- 18 g
- Fat
- 25 g
- Saturated Fat
- 12 g
- Fibre
- 2 g
In Collections
Alternative recipes
Knoblauch-Cremesuppe
20 Min
Rahmsuppe mit Fisolen
35min
Paprikaschaumsuppe mit RUPP Enzian Emmentaler
30min
Kaspressknödelsuppe
1h 35 min
Almkäsesuppe mit Kräutern und geröstetem Brot
40min
Erdäpfelsuppe mit Speck-Zwiebeln
55 min
Salzburger Nockerl
30min
Erdäpfel-Lauch-Suppe mit Brotchips
40min
Leichte Käsesuppe
25 Min
Almkäsesuppe
25 Min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 Std.