Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 70 g Butter, in Stücken
- 150 - 200 g Karotten, in Stücken
- 120 g Zwiebeln, in Stücken
- 2 EL Majoran, getrocknet
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
-
¼
TL Macis
or 2 - 3 Prise Muskat, gemahlen - 400 g Faschiertes
- 1 Ei
- 1 Packung gezogener Strudelteig (2 x 2 Blätter)
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1055 kJ / 252 kcal
- Protein
- 12 g
- Carbohydrates
- 12 g
- Fat
- 17 g
- Saturated Fat
- 11 g
- Fibre
- 2 g
- Sodium
- 373 mg
In Collections
Alternative recipes
Wurstknödel
1h 20min
Grießnockerl (laktosefrei)
40 min
Semmelknödel
50 min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40min
Kräuterschöberlsuppe
35 Min
Sonntags-Striezel
2h 15 min
Bröselknödel
40 min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 godz.
Kaspressknödelsuppe
1h 35min
Rehragout mit Serviettenknödel
1 godz. 25 min
Tafelspitz mit Semmelkren
1h 20min
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3 Std.