Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 300 g Zwiebeln (davon 120 g halbiert und 180 g geachtelt)
- 25 g Butter und etwas mehr zum Bestreichen
- 100 g Milch
- 250 g Laugenbrezeln, gewürfelt (siehe Tipp)
- 2 Eier
- 1 EL Petersilie, gehackt
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 3 Prisen Muskat
- 750 g Wasser
- 15 g Öl
- 150 g Speckwürfel
- 150 g Feldsalat, geputzt
- 15 g Apfelessig
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2368 kJ / 566 kcal
- Protein
- 15 g
- Carbohydrates
- 49 g
- Fat
- 33 g
- Fibre
- 4.3 g
In Collections
Alternative recipes
Semmelknödel
50min
Spätzle
30min
Germknödel mit Vanillesauce
2 Std.
Südtiroler Schlutzkrapfen mit Spinatfüllung
1h 15min
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1 Std.
Kräuter-Speck-Knödel in Pilzsauce
1 Std.
München - Leberkäs'-Salat mit Brezelcroutons
35min
Käsespätzle mit gebratenen Zwiebeln
1 Std.
Brezelgugelhupf
1h 10min
Mini-Spinatknödel in Pilzsauce
1 Std.
Rindergulasch mit Brezenknödel
2 Std.
Kässpatzen
1h 15min