Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli
- 100 g di zucchero
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 40 g di farina tipo 00
- 1000 g di acqua
Meringa
- 140 g di zucchero
- 120 g di albumi
- 1 pizzico di sale
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 6443.4 kJ / 1540 kcal
- Protein
- 46.3 g
- Carbohydrates
- 291.5 g
- Fat
- 23.4 g
- Saturated Fat
- 10.2 g
- Fibre
- 0 g
- Sodium
- 589 mg
In Collections
Alternative recipes
Pasta biscotto
1sa
Pan di Spagna
1sa
Pasta choux
2 Std.
Cigni alla crema diplomatica
2 Std.
Cheesecake alla crema catalana
4 Std.
Crema mousseline
1sa
Crema diplomatica
30 dk
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2 Std.
Crema pasticcera al cucchiaio
15 min
Crema pasticcera alla vaniglia
15 min
Bignè con crema pasticcera
3sa
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 dk