Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 100 g di zucchero
- 40 g di farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 100 g di tuorli (5 tuorli circa)
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1000 g di acqua
Pasta sfoglia
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina tipo 00
- 90 g di acqua fredda (tenuta in congelatore per 10 minuti)
- 2 pizzichi di sale
Millefoglie
- 50 g di zucchero a velo
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 1618.1 kJ / 386.7 kcal
- Protein
- 6.8 g
- Carbohydrates
- 36.4 g
- Fat
- 24.2 g
- Saturated Fat
- 14.4 g
- Fibre
- 0.5 g
- Sodium
- 45.7 mg
Alternative recipes
Panettone gastronomico natalizio
7 Std.
Semifreddo al pandoro e torrone con ganache al fondente
12h
Bignè con crema pasticcera
3 Std.
Crema pasticcera alla vaniglia
15 Min
Crema diplomatica
30 min
Cannoli alla crema Chantilly
1 godz. 5 min
Krapfen con crema pasticcera
4h 20min
Dessert monoporzione al cioccolato bianco e frutti di bosco
1 Std. 30 Min
Bignè con crema chantilly e frutti rossi
2 Std. 30 Min
Millefoglie veloce
3 Std. 50 Min
Pan di Spagna
1h
Tartellette alle fragole
1 Std. 20 Min