Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 500 g di olio di oliva leggero
- 1 mazzetto guarnito (alloro, timo, gambi di prezzemolo), lavato e asciugato
- 400 g di baccalà ammollato e dissalato a pezzi grossi (5 cm)
- ½ - 1 spicchio di aglio
- ½ - 1 peperoncino secco piccante
- 200 g di scarola, lavata, asciugata e a listarelle
- ½ cucchiaino di sale
- 8 - 10 pomodori ciliegino
- 2 cucchiai di pinoli tostati
- 5 - 10 gocce di Tabasco
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 1155 kJ / 276 kcal
- Protein
- 25 g
- Carbohydrates
- 5 g
- Fat
- 17.5 g
- Fibre
- 2.5 g
In Collections
Alternative recipes
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10min
Baccalà con peperoni cruschi
50 min
Baccalà alla livornese
35 min
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55min
Baccalà, patate e funghi
45 min
Baccalà al Varoma su vellutata di cavolo romano
40 min
Baccalà con cavolo verza e ceci
50 min
Baccalà con patate e peperoni alla maggiorana
40 min
Baccalà all'olio con scarola e olive
1h 10min
Carciofi alla romana
50 min
Baccalà alla cappuccina
55min
Baccalá alle olive
25 min