Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Le caramel
- 250 g de sucre en poudre
- 8 g de miel
- 40 g de beurre froid, en morceaux
- 165 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1045 g d'eau
- 1 ½ c. à café de jus de citron
- 1 c. à soupe de vinaigre
Les donuts
- 10 g de levure boulangère sèche
-
280
g de farine manitoba
or 280 g de farine de blé T 45 - 130 g de lait
- 1 œuf
- 25 g de sucre roux
- 25 g de beurre
- 5 g de sel
- 1 gousse de vanille, égrainée
- noisettes décortiquées et hachées, pour la finition
- Nutrition
- per 1 pièce
- Calories
- 708 kJ / 169 kcal
- Protein
- 3 g
- Carbohydrates
- 26 g
- Fat
- 6 g
- Saturated Fat
- 3 g
- Fibre
- 0.7 g
- Sodium
- 142 mg
In Collections
Alternative recipes
Madeleine fourrée
2 Std. 5 Min
Grand donut chocolat et vanille
30 min
Spritz au chocolat
50min
Nems veggies
1h 15min
Donuts au chocolat
3 Std. 25 Min
Layer cake façon tiramisu
1h 15min
Tarte au caramel à la crème vanillée
4 Std. 30 Min
Brownie à la crème de pistache, glaçage noir
12 Std.
Brownie chocolat-pistache
45min
Donuts
3 godz. 50 min
Layer cake
1h 45 min
Donuts avec glaçage
2h