Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte
- 75 g de beurre demi-sel, mou
- 45 g de sucre glace
- 15 g de poudre d'amande
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée
- 125 g de farine de blé
- 1 œuf battu
La crème
- 2 oranges non traitées (le zeste de 1 orange et 200 g de jus)
- 2 œufs entiers
- 2 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 10 g de fécule de maïs
- 170 g de beurre, en morceaux
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 3658 kJ / 879 kcal
- Protein
- 13 g
- Carbohydrates
- 72 g
- Fat
- 59 g
Alternative recipes
Cake aux fruits secs
2h
Cake au citron
1hod. 50min
Gâteau à l'orange
1 Std.
Tarte aux fraises et crème au citron
12u. 20min
Tarte à l'orange
12 Std.
Tarte aux cerises briochée
3 Std. 25 Min
Gâteau noix-chocolat
2h 45min
Cake aux pommes
1 Std.
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1 Std.
Gâteau aux pêches
55 Min
Financier aux pommes façon tatin
55 Min
Cake aux figues
1 Std. 10 Min