Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte
- 75 g de beurre demi-sel, mou
- 45 g de sucre glace
- 15 g de poudre d'amande
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée
- 125 g de farine de blé
- 1 œuf battu
La crème
- 2 oranges non traitées (le zeste de 1 orange et 200 g de jus)
- 2 œufs entiers
- 2 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 10 g de fécule de maïs
- 170 g de beurre, en morceaux
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 3658 kJ / 879 kcal
- Protein
- 13 g
- Carbohydrates
- 72 g
- Fat
- 59 g
Alternative recipes
Cake au citron vert
1 Std.
Confiture de clémentines
50 Min
Moelleux à la clémentine
1h 40 min
Chiffon cake à l'orange
1 Std. 15 Min
Financiers au citron
40 Min
Crème caramel et vanille
8h
Petits cakes à l’orange, glaçage citron vert
1 Std. 25 Min
Gâteau et sirop à l'orange
1 Std. 15 Min
Confiture de fraise à la vanille
45 Min
Confiture de Noël à l'orange
1 Std.
Marmelade aux 3 agrumes
6 Std.
Gâteau à l'orange
1 Std.