Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Quark-Öl-Teig
- 40 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl
- 2 gestr. TL Backpulver
- 90 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 90 g Quark
- 1 Ei
Karamell und Obstbelag
- 250 g Zucker
- 170 - 200 g Sahne
- 1030 g Wasser
- 1 TL Zitronensaft (siehe Tipp)
- 30 g Butter, kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
- 1 EL Essig
- 400 g Beeren, gemischt, frisch (siehe Tipp)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1196 kJ / 286 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 47 g
- Fat
- 10 g
- Saturated Fat
- 4 g
- Fibre
- 1.3 g
- Sodium
- 101 mg
In Collections
Alternative recipes
Buchweizen-Schoko-Kuchen
1h
Himbeer-Biskuit-Röllchen
30min
Schokoladen-Haselnuss-Kuchen mit Blätterteig
50min
Schoko-Pistazien-Brownies
1h 40min
Couscous-Kuchen mit Obst
1h 50min
Bananen-Espresso-Sahne-Torte
27h
Cheese-Churros
45 min
Schoko-Haselnuss-Tarte
1h 30min
Klassischer Marmorkuchen
1h 50min
Weihnachtskuchen
1h 30min
Klassischer Käsekuchen
4 Std.
Gedeckter Apfelkuchen mit karamellisierten Äpfeln
2h